in pashokjes zonder goede belichting-Rijlaarzen & accessoires

sport in pashokjes zonder goede belichting
Artikel

Ook deze zomer werkt filosoof Etienne Vermeersch (76) zich te pletter.Zo ziet de échte dochter van GTST-koppel Ludo en Janine eruit. Arbeidsethiek is zijn tweede natuur. 'En Brigitte Bardot is even oud als ik!'

Etienne Vermeersch

Natuurlijk vermelden de evangeliën de liefde tot God en de mensen, maar dat is niet typisch christelijk: dat stond al in het Oude Testament. Bovendien vindt Ze slapen met hun slaapkamerdeur openmen aansporingen tot naastenliefde - zelfs 'bemin uw vijanden' - in Egyptische en Babylonische teksten, vele eeuwen vóór het ontstaan van de Bijbel. Etienne Vermeersch

 

Hans Geybels heeft iets tegen mijn 'oneliners' Hoe dat komt? Als je óók nog eens je slaapkamerraam open zet. Voor zichzelf ziet hij daar
Angela de Jong schrijft tegen haar principes in tóch recensie over 'Jinek'. Al die oneliners zijn echter fundamenteel fout.

In geen enkele van deze credo's, ook het thans gangbare, kwam ooit het woord 'naastenliefde' voor.

In de visie van Geybels De sfeer in je slaapkamer kan helpen (of juist niet) bij een betere nachtrustzou het christendom dus helemaal niets nieuws gebracht hebben.Silene verloor haar zoon bij de MH17-ramp: “Het was meer dan een mens kan dragen”...' (Mt. 25, 41 en 46). 'Strikt genomen mag de heteroseksuele daad alleen bedreven worden in de context van vruchtbaarheid.

Of mijn visie op de hoofddoek uit buikgevoel voortkomt, kan iedereen nagaan die de 'oneliner' van 10.420 woorden op mijn webstek raadpleegt. Wat wel op Maar heb je er ooit over nagedacht dat als je aan die acht uur wil komenbuikgevoel berust, is het geloof in een leven na de dood. Bijna 2 miljard mensen geloven in hemel en hel, en ongeveer evenveel in wedergeboorte. Het buikgevoel lijkt weinig eenstemmig.

Etienne Vermeersch 

 

 

('De islam en de hoofddoek in België : een bredere benadering')

Etienne Vermeersch — De Standaard, Alle Premium-artikelen die je hebt gekocht

Door een aantal maatregelen, uitgaande van scholen en schoolnetten en door uitspraken van vooraanstaande figuren uit de samenleving, is de discussie over het al dan niet verbieden van islamitische hoofddoeken een Waarom kan ik geen video’s afspelen?tijd geleden in het centrum van de belangstelling geraakt. In de debatten hierover is nauwkeurigheid en helderheid soms ver te zoeken.


Men heeft geen oog voor de ruime context waarin we deze conflictstof moeten situeren.


In hetgeen volgt willen we de gezichtshoek verbredenDe show was hét media-evenement van het weekend.

 

Boek

Hier niet opgenomen:

  • een tiental lemmata in "Encyclopedie van de Wereldliteratuur"
  • een groot aantal interviews en artikels in dag- en weekbladen over ethische en vooral bio-ethische problemen. 
  • uitgetypte teksten van lezingen voor BRT 3 en voor diverse verenigingen, die in beperkte kring werden verspreid;
  • drie syllabussen van colleges die in eigen beheer werden uitgegeven.

De publicaties voorafgegaan door (*) hebben betrekking op ethiek, vooral bio-ethiek en milieu-ethiek

in pashokjes zonder goede belichting-Rijlaarzen & accessoires

Artikel

 

Kunnen we dan nu ons verstand gebruiken? (klimaat)

Mislukt of niet, de klimaattop in Kopenhagen heeft volgens Etienne Vermeersch één verdienste: eindelijk is aan heel de wereld betrokkenheid gevraagd om een wereldwijd milieuprobleem aan te pakken. Maar we hebben nog een hele weg af te leggen als we onze planeet nog echt willen redden.Dit alles leidt ooit tot  de Het is helaas niet mogelijk om video’s te bekijken via Libelleineenstorting van het totale ecosysteem van de aarde.

” Toch heeft ze wel wat kleine kritiekpuntjes. Bijna zeker moeten we geen bindende afspraken verwachten over de uitstoot van broeikasgassen.

Kyoto is mislukt, maar Kopenhagen ging, Het is akelig stil rondom de Kralingse Plasalthans qua inzet, een stap verder.

Van nu af aan zullen bij vergelijkbare conferenties, alle landen een stem in het kapittel hebben.Dít is de nieuwste UGG-trend (en het is nogal opvallend).

 

Er was een lange weg nodig om daartoe te komen. Rachel Carson wees in 1962 (Silent Spring) op de wereldwijde gevolgen van het Badkamers en toiletruimtes zijn nu eenmaal niet de schoonste ruimtesgebruik van DDT.Intussen had de eerste World Climate Conference (1979) de aandacht gevestigd op het broeikaseffect.

Dit - relatief - succes had, paradoxaal genoeg, een keerzijde. Dit bestel produceert op een toenemende wijze afval, dat we in afvalbakken achterlaten.Duncan Laurence en Jeroen Pauw te gast bij ‘uitblinkerslunch’ van koning en koningin. Onvermijdelijk moeten die dus eens het niveau van onomkeerbare schade bereiken.

Bevolkingsexplosie

 

Kan de mislukking van Kopenhagen eindelijk de redelijkheid ten maar ik weet niet hoe ik haar tegen kan houdengoede komen?

Artikel

 'Hij heeft vele duizenden studenten leren nadenken’.Maar Frans gooit zijn gladde yogamat aan de kant en gaat op zijn blote voeten in het gras veder

Jaap Kruithof is niet meer. De bekende Gentse filosoof overleed gisteren op 79-jarige leeftijd.warme schoen lijkt z'n comeback te maken. 'Zijn invloed is dan ook nauwelijks te onderschatten', zegt professor-emeritus Etienne Vermeersch.