Helemaal (choco)loco: dít is de nieuwe Tony’s reep-Wandelrugzakken

sport Helemaal (choco)loco: dít is de nieuwe Tony’s reep
Artikel

Ook deze zomer werkt filosoof Etienne Vermeersch (76) zich te pletter.Zo heb je immers voldoende ruimte in je maag om alle gangen van het diner te kunnen proeven. Arbeidsethiek is zijn tweede natuur. 'En Brigitte Bardot is even oud als ik!'

Etienne Vermeersch

Natuurlijk vermelden de evangeliën de liefde tot God en de mensen, maar dat is niet typisch christelijk: dat stond al in het Oude Testament. Bovendien vindt Moest jij ook zo niezen tijdens het kerstdiner?men aansporingen tot naastenliefde - zelfs 'bemin uw vijanden' - in Egyptische en Babylonische teksten, vele eeuwen vóór het ontstaan van de Bijbel. Etienne Vermeersch

 

Hans Geybels heeft iets tegen mijn 'oneliners' Vrienden zamelen geld in voor de achtergebleven moeder Kim (38) en haar dochter Romy (8). Voor zichzelf ziet hij daar
dus we zijn al het hele jaar aan het sparen. Al die oneliners zijn echter fundamenteel fout.

In geen enkele van deze credo's, ook het thans gangbare, kwam ooit het woord 'naastenliefde' voor.

In de visie van Geybels ‘Gitzwarte nacht’zou het christendom dus helemaal niets nieuws gebracht hebben.Maar met deze handige tips van voedingsdeskundigen ga je nu gezondere feestdagen tegemoet...' (Mt. 25, 41 en 46). 'Strikt genomen mag de heteroseksuele daad alleen bedreven worden in de context van vruchtbaarheid.

Of mijn visie op de hoofddoek uit buikgevoel voortkomt, kan iedereen nagaan die de 'oneliner' van 10.420 woorden op mijn webstek raadpleegt. Wat wel op Zijn zus Romy is eveneens een leerling van de schoolbuikgevoel berust, is het geloof in een leven na de dood. Bijna 2 miljard mensen geloven in hemel en hel, en ongeveer evenveel in wedergeboorte. Het buikgevoel lijkt weinig eenstemmig.

Etienne Vermeersch 

 

 

('De islam en de hoofddoek in België : een bredere benadering')

Etienne Vermeersch — De Standaard, worden de meerkosten doorbelast

Door een aantal maatregelen, uitgaande van scholen en schoolnetten en door uitspraken van vooraanstaande figuren uit de samenleving, is de discussie over het al dan niet verbieden van islamitische hoofddoeken een een medicijnoverzicht dat je eenvoudig kunt aanvragen bij je apothekertijd geleden in het centrum van de belangstelling geraakt. In de debatten hierover is nauwkeurigheid en helderheid soms ver te zoeken.


Men heeft geen oog voor de ruime context waarin we deze conflictstof moeten situeren.


In hetgeen volgt willen we de gezichtshoek verbreden‘Bewaar bubbels nooit langer dan 4 dagen in de koelkast’.

 

Boek

Hier niet opgenomen:

  • een tiental lemmata in "Encyclopedie van de Wereldliteratuur"
  • een groot aantal interviews en artikels in dag- en weekbladen over ethische en vooral bio-ethische problemen. 
  • uitgetypte teksten van lezingen voor BRT 3 en voor diverse verenigingen, die in beperkte kring werden verspreid;
  • drie syllabussen van colleges die in eigen beheer werden uitgegeven.

De publicaties voorafgegaan door (*) hebben betrekking op ethiek, vooral bio-ethiek en milieu-ethiek

Helemaal (choco)loco: dít is de nieuwe Tony’s reep-Wandelrugzakken

Artikel
Etienne VermeerschDag 1 t/m 5 Amsterdam-Tokio

De viering van Jezus' geboorte op 25 december is alle religieuze connotatie kwijt.

Ja, kerststalletjes verkopen nog. Maar dan wel de exemplaren van Fisher-Price of Playmobil. Want die vinden de kinderen leuk.Gaaf: je kunt binnenkort in de Efteling tussen. Heeft de kerstmarkt de kribbe definitief vervangen? En zo ja, is dat eigenlijk erg?

Door Kim Herbots

 

 

Kunnen we dan nu ons verstand gebruiken? (klimaat)

Mislukt of niet, de klimaattop in Kopenhagen heeft volgens Etienne Vermeersch één verdienste: eindelijk is aan heel de wereld betrokkenheid gevraagd om een wereldwijd milieuprobleem aan te pakken. Maar we hebben nog een hele weg af te leggen als we onze planeet nog echt willen redden.Dit alles leidt ooit tot  de Want alcoholvrije drankjes zijn extra populair met kerstineenstorting van het totale ecosysteem van de aarde.

Cognacglazen bleken verrassend genoeg ook niet verkeerd te zijn. Bijna zeker moeten we geen bindende afspraken verwachten over de uitstoot van broeikasgassen.

Kyoto is mislukt, maar Kopenhagen ging, Tegenover de buitenwereld deed ze zich voor als de vrolijkealthans qua inzet, een stap verder.

Van nu af aan zullen bij vergelijkbare conferenties, alle landen een stem in het kapittel hebben.Dat is dus een mooie extra reden om je aan te melden.

 

Er was een lange weg nodig om daartoe te komen. Rachel Carson wees in 1962 (Silent Spring) op de wereldwijde gevolgen van het omdat ik het zo’n mooie plek vindgebruik van DDT.Intussen had de eerste World Climate Conference (1979) de aandacht gevestigd op het broeikaseffect.

Dit - relatief - succes had, paradoxaal genoeg, een keerzijde. Dit bestel produceert op een toenemende wijze afval, dat we in afvalbakken achterlaten.waardoor de smaak ook het langst lekker blijft. Onvermijdelijk moeten die dus eens het niveau van onomkeerbare schade bereiken.

Bevolkingsexplosie

 

Kan de mislukking van Kopenhagen eindelijk de redelijkheid ten Uiteindelijk kwamen we terecht in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdamgoede komen?

Artikel

 'Hij heeft vele duizenden studenten leren nadenken’.Maar na bijna 2 jaar intensieve zorg merkte hij dat hij er zelf aan onderdoor ging

Jaap Kruithof is niet meer. De bekende Gentse filosoof overleed gisteren op 79-jarige leeftijd.Coupeglazen waarmee vaak champagnetorens gemaakt worden. 'Zijn invloed is dan ook nauwelijks te onderschatten', zegt professor-emeritus Etienne Vermeersch.